Ballı Ayvalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 4 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet orta boy ayva
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 adet karanfil
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı bal
- 12 adet ceviz
Ballı Ayvalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvayı soyalım küp doğrayalım 15 dakika pişirelim şekeri ekleyip karıştıralım 10 dakika daha pişirelim.
- Sonra içinde bir miktar ayvayı süzerek derin bir tabağa alalım kalan tenceredeki ayva kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen ayvanın suyunu bir kaba alalım sonra ayvaları süzgüden geçirelim geçen ayva püresini ayva suyuna ekleyelim 2,5 su bardağı ayva suyu olacak nişasta ile kıvam alana kadar pişirelim.
- Diğer tarafta sütlü muhallebi malzemeleri çırpıcı derin bir kapta çırpalım tencereye koyalım kıvam alana kadar pişirelim servis tabaklarına pay edelim 5 dakika soğuduktan sonra ayva taneleri kaselere pay edin.
- Sonra ayvalı muhallebiyi pişirelim sütlünün üzerine pay edelim 10 dakika soğuduktan sonra cevizleri koyalım birer çay kaşığı bal gezdirelim afiyet olsun.
- Önce sütlü muhallebiyi pişirelim. Sonra ayvalı muhallebiyi pişirelim dolapta 1 saat bekledikten sonra servis yapalım afiyet olsun.