Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı
0
37

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
balli-badem-tatlisi.jpg

Ballı Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
  • 1 paket sanayağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
Islatmak için
  • 1 su bardağı süt
Bulamak için
  • 1 su bardağı sarı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
  • Çikolata sosu
  • Badem

Ballı Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
  2. Öncelikle yağlar, yumurta, irmik, badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  3. Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2-2, 5 su bardağı kadar un.
  4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
  5. Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
  7. Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun????.
Ballı Badem Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt