Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 adet yumurta ( orta boy)
- 150 gram şeker (bir bardaktan bir parmak eksik )
- 150 gram un ( bir bardak + 2 yemek kaşığı un)
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 70 gram badem
- 3 kutu (600ml) krema
- 2 paket paradies krem ( vanilyalı puding tozu)( paradies creme)( çabuk olan puding)
Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekini hazırlamak için uygun bir kaba yumurta, şeker ve vanilya şekerini alıp 3 dk boyunca rengi açılıp, köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru kelepçeli kek kalıbına döküyoruz ve 170 derece alt üst ayar fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin üzerine ( sıcakken) bal gezdirip bir kaşık yardımıyla her yerine gelecek halde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizi dikkatlice ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kreması için bir kaba 3 kutu krema ve 2 paket paradies krem ( vanilyalı puding tozu)(çabuk puding ) döküp 3 dk çırpıp kremayı hazırlıyoruz. ( çok çabuk oluyor).
- Daha sonra ortadan kestiğimiz kekin alt tabanına kremayı döküp düzgün bir formda yayıyoruz ve üzerine kekin üst tabanını yerleştiriyoruz. ( bu kademede üst kısmı eşit kek dilimi halindeki kesipte yerleştirilirse de olur. ) ( ben sonradan dilimlere ayırdım. )
- Bir kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ballı Bademli Alman Pastası (Çok Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.