Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ballı Gevrekli Çıtır Tavuk

Ballı Gevrekli Çıtır Tavuk
0
58

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
balli-gevrekli-citir-tavuk.jpg

Ballı Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk göğsü(fileto)
  • 1,5 su bardağı ballı gevrek rondoda çekiyoruz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • Tuz
  • 2 adet yumurta
  • Tavuğun marinesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Ballı Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel tavuklarımızı 1,5 parmak genişliğinde dilimliyoruz .
  2. Marine için tüm malzemeyi derin kaseye alıp tavuklarıda ek edip karıştırıyoruz 1 saate kadar bekletiyoruz.
  3. Yumurtaları kasede çırpıyoruz un ve mısır ununda farklı kasede karıştırıyoruz.
  4. Tavukları evvel yumurta +un karışımı+yumurta+gevrek bu formda tüm tavukları buluyoruz.
  5. Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında yada yağda kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Ballı Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt