
Ballı Kanat Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kg kanat
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı açı biber
Ballı Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kanatları soğuk su ile düzgünce yıkayıp ikiye kesip bıçak ile çizik atın ve karıştırma kabına alın.
- Sıvı yağı baharatları ve balı üzerine döküp yeterlice karıştırın.
- Şayet vaktiniz varsa 3-4 saat evvelce soslayıp.
- Dinlendirdikten sonra pişirin.
- Çabucak yapmak istersenizde olur sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun ????