iltasyazilim
FD Üye
BALLI KAYISI KÖPÜĞÜ
MALZEMELER
100 gr kuru kayısı
300 ml sıcak su
2 yemek kaşığı bal
300 gr yoğurt
2 yumurta beyazı
kedidili bisküvi (servis için)
YAPILIŞI
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blender'da karıştırın Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurdu katıp karıştırabilirsiniz Yumurta beyazlarını iyice çırpın Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın
Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun Bisküvilerle servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN!
MALZEMELER
100 gr kuru kayısı
300 ml sıcak su
2 yemek kaşığı bal
300 gr yoğurt
2 yumurta beyazı
kedidili bisküvi (servis için)
YAPILIŞI
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blender'da karıştırın Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurdu katıp karıştırabilirsiniz Yumurta beyazlarını iyice çırpın Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın
Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun Bisküvilerle servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN!