Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ballı Sarımsaklı Tavuk

Ballı Sarımsaklı Tavuk
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
balli-sarimsakli-tavuk.jpg

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tanımı İçin Materyaller


Tavuk için;
  • 3 adet tavuk bonfile (600 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Kızartmak için zeytinyağı dilerseniz ayçiçek yağıda kullanabilirsiniz
Ballı sarımsaklı sebzeli sos için;
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
Üzeri için;
  • Susam ve taze soğan

Ballı Sarımsaklı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları çok ince olmayacak formda uzun uzun keselim.
  2. Dilerseniz kare kare de kesebilirsiniz.
  3. Derin bir kabın içerisine tavukları alıp içerisine yumurta, tuz, karabiberi ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştıralım.
  4. Kalan nişastayı yayvan bir tabağa alıp tavukları bulayıp dazla nişastasını silkeleyip kenara alalım.
  5. Hafif derince ve genişçe bir tavada zeytinyağında tavukları çevire çevire kızartıp kenara alalım.
  6. Birebir tavada kalan yağın içerisine tereyağı, yarım ay halinde doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsağı koyup biraz kavuralım.
  7. Akabinde salçaları, soya sosu, su ve pulbiberi ekleyip karıştıralım.
  8. En son içerisine balı ve susamı ekleyip 1 -2 dk daha pişirip kızarttığımız tavuğu ekleyip karıştıralım.
  9. 1- 2 dakika daha pişirip servis tabağına alalım.
  10. Üzerine susam ve taze soğan gezdirip servis edelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt