Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balon Bazlama

Balon Bazlama
0
56

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
balon-bazlama.jpg

Balon Bazlama Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya ( ya da 1 küp yaş maya)
  • 7,5 su bardağı un

Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacaktır. Yaklaşık 5 dakika yoğuralım. Hoş bir hamur elde edelim.
  3. Ilık bir ortamda mayalanmayası için, hamurun üzerini kapatıp, güzelce saralım. Yaklaşık 40-50 dakika mayalandıralım.
  4. Hamurun havasını alıp, unlanmış olan tezgaha alalım. Unu az kullanmaya dikkat edelim. Hamuru 16 eşit kesime ayırıp, beze yapalım.
  5. Bir kaba yahut tepsiye hafif un serpelim, bezelerimizi dizelim. Bir poşet geçirelim ve 20-30 dakika mayanlanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen bezeleri tek tek merdane yardımıyla açalım. Bir bezin ortasına, açtığımız bezeleri tek tek serelim. Açtığımız bazlamaları 15-20 dakika mayalarının gelmesini bekleyelim.
  7. Mayası gelen hamurlarımızı tek tek pişirmeye başlayalım. Döküm tavanız varsa daha hoş olacaktır. Tavayı kızdıralım, bazlamayı tavaya koyalım. Kenarlarından hafif kabarcık oluşunca çevirelim, birinci yüzü yaklaşık 8-10 saniye, ikinci yüzü de 8-10 saniye tutup tekrar çevirelim, üçüncü seferde balon üzere kabaracaktır. Tekrar dördüncü çevirip, kızartıp, tavadan alabilir. Not: bazlamalarımızı çevirme mühleti değerlidir, dikkatli çevirelim.
  8. İster tereyağlayıp, ister yağlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt