Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balon Bazlama

Balon Bazlama
0
98

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • Kibrit büyüklüğünde yaş maya
  • 2 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 2 çay kaşığı tepeleme toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak ortasına bir çukur açılır.
  2. Bu çukura sırayla, ılık su, maya, şeker ve zeytinyağı eklenerek kaşık yardımıyla maya eriyene kadar karıştırılır.
  3. Ortadaki sıvı kısma yavaş yavaş kenarlardan unu ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
  4. Hamur toparlanır. Üzeri streçlenip, pak bir örtüyle bastırılarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayası gelen hamurun üzeri açılarak havası alınır.
  6. Un serpiştirilmiş tezgahta süratlice toparlayarak, mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
  7. Bezelerimizin üzeri kurumaması için streç sinema ile kapatılır ve hafif unlayarak, yarım cm kalınlığında, tabak genişliğinde açılır.
  8. Açılan bezeler pak sofra bezi ortasına alınıp, üstü kapatılır.
  9. Yapışmaz bir tava ısıtılır, bazlamalar orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
  10. Pişme esnasında bazlama tavaya alınır.
  11. Kabarcıklar oluşunca, öteki yüzü çevrilir.
  12. Kabarmaya başladığında tekrar çevrilir.
  13. 3. Çeşitte bazlamalar balon formunda şişerek kabarır.
  14. Bir çeşit daha çevirerek ocaktan alınır.
  15. Temiz bir sofra bezi ortasına alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Ölçü 250 ml su bardağı5 su bardağı un1 su bardağı su1 su bardağı süt1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 800 gr unYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kuru maya yahut 1 adet yaş maya1 tatlı kaşığı tuz400 ml su Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bütün gereçler yoğurulur hamur mayası için yarım saat dinlendirilir. Mandalina...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Balon Bazlama Tanımı İçin Materyaller Yarım yaş maya (21 gr)1 su bardağı (ılık) süt1 su bardağı (ılık) su5 su bardağı un (çok yumuşak bir hamur olmalı)1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şeker Bardak ölçüm 200ml Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabına un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Balon Bazlama Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket instant mayaYarım çay bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı şeker1 silme tatlı kaşığı tuzUn Balon Bazlama Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un hariç tüm gereçler kaba alınarak karıştırılır azar azar un eği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Balon Bazlama Ekmek Tanımı İçin Materyaller Bazlama ekmek için; 6 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerYarım paket yaş maya Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt