![balon-lavas-ekmegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/balon-lavas-ekmegi.jpg)
Balon Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 2,5 su bardağı ılık su (Kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Balon Lavaş Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri yoğurma kabına koyup yumuşak bir hamur yoğurun hamur ele yapışan kıvamda olacak.
- Bir saat üzeri kapalı mayalandırın.
- Sonra mandalina büyüklüğünde elinizi unlayarak bezeler yapın.
- Bezelerin üzerini kapatın ve birinci yaptığınız bezeden başlayarak tezgahınızı hafif unlayın ve bezenizi merdane ile açın.
- Açtığınız yufkaları yağsız tavada önlü artlı pişirin.
- Pişince üzerlerini bez ile örtün kurumasınlar.