Balon Pişi (Sade Ve Peynirli) İncecik Hamurdan Balon Pişi İmali Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 buçuk su bardağı un (Azar azar ek edin ele yapışmayacak kıvamda olsun yumuşak olsun )
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsü
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Balon Pişi (Sade Ve Peynirli) İncecik Hamurdan Balon Pişi İmali Tanımı Yapılışı
- Bir kaba yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu katalım ve karıştıralım.
- İçine azar azar unumuzu ek edelim ve yoğuralım yumuşak olsun ancak elimize yapışmasın.
- Tezgaha biraz un serpip hamurumuzu merdaneyle açalım ince olsun ???? paylaştığım fotoğrafta inceliğine bakılabilirsiniz ????.
- Ben birazını peynirli yaptım geri kalan sade olarak pişirdim.
- Peynirli için fazla erimeyen peynir kullanırsanız daha düzgün olur zira içinden akmasın ki yağ çekmesin diye.
- Peynirli olana peyniri koyup gözleme yapar üzere kapatıp elimle kenarlarına bastıralım açılmasın.
- Tavamıza sıvı yağı alalım ve yeterlice kızınca pişilerimizi koyalım uygunca şişip kızarın da çevirelim.
Afiyet şifa olsun ????.
Not ???? hamurumuza hal verdikten sonra bardakla kalan hamurları tekrar tekrar yoğurup tekrar biçim bilgi taa ki hamurumuz bitene kadar çok bereketli bir hamur ????.