
Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağu su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Balon Pişi Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınır.
- Denetimli bir form de un eklenir.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur unlu tezgaha alınır merdane yardımı ile çok ince olmayacak formda açılır. Geniş ağızlı bir bardak yardımı ile hamurdan kesimler elde edilir.
- Kalan hamurlar ile tıpkı sürece devam edilir.
- Bol kızgın yağda kızartılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.