bilgisayarci
FD Üye

Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un
- Kızartmak için; sıvı yağ
Balon Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Unu koyarken markaya göre farklılık gösterebileceğinden 6. Bardaktan sonra kontrollü ekleyin.
- Yarım saat dinlendirin.
- Önce hamuru dörde sonra her parçayı ikiye bölün.
- Hepsini tatlı tabağı kadar açın.
- Yağı kızdırın ve az bir un atarak unun köpürmesini izleyin. Yağınız artık hazır.
- Hamuru yağa atınca bir kepçe ile üzerini okşayın ve kızgın yağdan sürekli üzerine dökün. Böylece kabarır. Arkasını da aynı şekilde kızartın.
- Altın sarısı gibi olunca servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyin.
Balon Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı