Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balparmak Tarifi

Balparmak Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Balparmak Malzemeleri
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Balparmak Yapılışı
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır
Soğuması için bir kenara alınır
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır
Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir
Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür


 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt