Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
balparmak-tatlisi.jpg

Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin (125gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabarma tozu
  • 2.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı irmik
  • Badem
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlı hazır olduğunda ılık olması için öncelikle şerbetini hazır edelim.
  2. Şekeri ve suyu tencereye alalım.
  3. Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım kısık ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  4. Bir kabın içinde malzemeleri sırasıyla koyarak hamuru yoğuralım, unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 drc fırında 30 dakika kadar pişirelim. (arada kontrol ediniz çünkü herkesin fırını ısısı pişirme şekli farklı olabiliyor. ).
  7. Ilınmış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesi için 30 dakika kadar dinlendirelim.
  8. Şerbeti çektikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Balparmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,107Kullanıcılar
KayrabıSon üye
Üst Alt