![balparmak-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/05/balparmak-tatlisi.jpg)
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (125gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabarma tozu
- 2.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
- 1 çay bardağı irmik
- Badem
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlı hazır olduğunda ılık olması için öncelikle şerbetini hazır edelim.
- Şekeri ve suyu tencereye alalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım kısık ateşte 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Bir kabın içinde malzemeleri sırasıyla koyarak hamuru yoğuralım, unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 drc fırında 30 dakika kadar pişirelim. (arada kontrol ediniz çünkü herkesin fırını ısısı pişirme şekli farklı olabiliyor. ).
- Ilınmış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesi için 30 dakika kadar dinlendirelim.
- Şerbeti çektikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.