Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4.5 – 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İrmik
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlayalım. Ocağa aldığımız şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatalım, 15 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Hamur için bütün materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım cevizden biraz daha küçük beze alalım ve rulo formunda uzatalım ve uç kısımlarını birleştirelim.
- Ortası badem formunda olacak sonra irmiğe bulayalım ve ortasına badem koyalım. 100 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızı fırından çıkarınca 2 dk bekletip, soğuk şerbeti üzerine dökelim. 4-5 saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun ????.