teknolojiuzmani
FD Üye

Bamya Çorbası (Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kasesi kuru çiçek bamya
- 1 tane soğan
- 100 gram dana ya da kuzu kuşbaşı
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane limon suyu
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Sıcak su
Bamya Çorbası (Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyanın kenarlarındaki sert kısımların gitmesi için bir poşet içerisine alıp birbirine sürtün. İnce bir demir kevgirede sürebilirsiniz.
- Kenarları temizlendiğinde güzelce yıkayalım.
- Kuru bamyayı tencereye alalım ve 15 dakika kadar haşlayalım ve süzelim.
- Soğanı ve etleri çok ince doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağını alıp kızdıralım.
- Eti tencereye koyalım.
- Suyunu çekene kadar kavuralım.
- Üzerine soğanları ek edelim diriliğini kaybettiğinde salçaları ek edelim.
- Onları da 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Üzerine bamyayı ve sıcak suyu ek edelim.
- Baharatlarını tuzunu ve limon suyunu ekleyelim.
- Tadına bakıp limon suyunu çoğaltabiliriz.
- Ben biraz daha ekledim ekşi sevdiğim için.
- Kısık ateşte etler ve bamya yumuşak hale gelene kadar pişirin.
Bamya Çorbası (Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı