Bamya Corbası
Bamya corbası tarifi
Bamya corbası resimli tarif
MALZEME:
50 gr kuru cicek bamya
2 limon
200 gr kuzu eti
(ince kıyılmış)
2 soğan
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı domates
salcası
6 su bardağı su
1 cay kaşığı pul biber
Tuz
CORBA TARİFİ
imagesbamyacorbasitarifiresimli5ad4434b90260
Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin icinde ovalayarak tuylerini ayıklayın Bir tencereye koyun Uzerini gececek kadar kaynar su dokun, 2 dilim limon ilave edin Bamyalar ipten cıkacak gibi yumuşayana kadar yaklaşık 1015 dakika haşlayın Haşlama suyunu suzun, ipten cıkarın
Eti tencerede kendi saldığı suyu cekene kadar kavurun İncecik kıyılmış soğan ve tereyağı ilave edin Soğan hafif sararana kadar kavurmaya devam edin Salcayı ekleyin, guzel kokusu cıkana kadar, 12 dakika daha kavurun 6 bardak su ilave edin Once harlı ateşte bir taşım kaynatın 1 limonun suyu, haşlanmış bamya ve pul biberi aynı anda tencereye atın Tuzuna bakın Hepsini tekrar kaynatın, daha sonra ateşi kısın Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte (karıştırmadan)corbayı pişirmeye devam edin Yaklaşık yarım saat icinde bamya yumuşamış olur Bamya corbasını sıcak servis yapın Tum corba tarifleri kategorisi
Bamya corbası tarifi
Bamya corbası resimli tarif
MALZEME:
50 gr kuru cicek bamya
2 limon
200 gr kuzu eti
(ince kıyılmış)
2 soğan
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı domates
salcası
6 su bardağı su
1 cay kaşığı pul biber
Tuz
CORBA TARİFİ
imagesbamyacorbasitarifiresimli5ad4434b90260
Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin icinde ovalayarak tuylerini ayıklayın Bir tencereye koyun Uzerini gececek kadar kaynar su dokun, 2 dilim limon ilave edin Bamyalar ipten cıkacak gibi yumuşayana kadar yaklaşık 1015 dakika haşlayın Haşlama suyunu suzun, ipten cıkarın
Eti tencerede kendi saldığı suyu cekene kadar kavurun İncecik kıyılmış soğan ve tereyağı ilave edin Soğan hafif sararana kadar kavurmaya devam edin Salcayı ekleyin, guzel kokusu cıkana kadar, 12 dakika daha kavurun 6 bardak su ilave edin Once harlı ateşte bir taşım kaynatın 1 limonun suyu, haşlanmış bamya ve pul biberi aynı anda tencereye atın Tuzuna bakın Hepsini tekrar kaynatın, daha sonra ateşi kısın Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte (karıştırmadan)corbayı pişirmeye devam edin Yaklaşık yarım saat icinde bamya yumuşamış olur Bamya corbasını sıcak servis yapın Tum corba tarifleri kategorisi