
Bamya Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram taze bamya
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 300 gram orta yağlı kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu yahut limon
- Tuz
Bamya Çorbası Tanımı Yapılışı
- Bamyaları güzelce temizleyip yıkayın.
- Eti küçük küçük doğrayın ve tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
- Soğanın kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve etle birlikte kavurun.
- Üzerinde salçayı ek edip karıştırın.
- Daha sonra bamyaları ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ek edin.
- En son tuz ve limon tuzunu ekleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.