Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bamya Çorbası

Bamya Çorbası
0
110

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram çiçek bamya ( küçük )
  • 200 gram kuzu kuşbaşı küçücük doğranmış
  • 100 gram çok küçük doğranmış kuyruk yağı
  • 1 büyükçe soğan ince doğrayın
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 1′ er çay kaşığı pul biber, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce bamyanızı bir tel süzgece sürterek diken ve yapraklarını temizleyelim kaynayan suyun içine atıp altını kısıp bamyalar yumuşayıncaya dek haşlayalım. Bir kenarda bizi beklesin☺️
  2. Kuyruk yağını tenceremize alıp altını yeterlice kısalım. Ortada bir karıştırarak yeterlice erimesini sağlayalım. Pembeleşince kuşbaşı etimizi ekleyelim, et kavrulup suyunu çekince incecik doğranan soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanlar yumuşayınca salça, tuz, biberleri ekleyip bir iki çevirelim. Sıcak suyunu ekleyelim.
  4. Diğer tarafta unu biraz suyla çırpıp onu da ekleyelim, altını kısıp 15 dakika kaynatalım bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
  5. Altını söndürelim çorbamız hazır.
  6. Suyu az gelip çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyip kıvamını açalım yerken limon sıkabilirsiniz çok hoş olur.
Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt