Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram çiçek bamya ( küçük )
- 200 gram kuzu kuşbaşı küçücük doğranmış
- 100 gram çok küçük doğranmış kuyruk yağı
- 1 büyükçe soğan ince doğrayın
- 1 yemek kaşığı un (silme)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limonun suyu
- 1′ er çay kaşığı pul biber, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bamyanızı bir tel süzgece sürterek diken ve yapraklarını temizleyelim kaynayan suyun içine atıp altını kısıp bamyalar yumuşayıncaya dek haşlayalım. Bir kenarda bizi beklesin
- Kuyruk yağını tenceremize alıp altını yeterlice kısalım. Ortada bir karıştırarak yeterlice erimesini sağlayalım. Pembeleşince kuşbaşı etimizi ekleyelim, et kavrulup suyunu çekince incecik doğranan soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar yumuşayınca salça, tuz, biberleri ekleyip bir iki çevirelim. Sıcak suyunu ekleyelim.
- Diğer tarafta unu biraz suyla çırpıp onu da ekleyelim, altını kısıp 15 dakika kaynatalım bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
- Altını söndürelim çorbamız hazır.
- Suyu az gelip çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyip kıvamını açalım yerken limon sıkabilirsiniz çok hoş olur.