
Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo uzun ve iri bamya
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu(veya galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- Sıvı yağ
Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyaların sap kısımlarını kesin ve tuzlu limonlu suda birkaç dakika bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün.
- Kâğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın.
- 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve mısır ununu koyun.
- Sırasıyla bamyaları önce una, sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
- Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.
- Sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.