Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bamya Kızartması

Bamya Kızartması
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bamya-kizartmasi.jpg

Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo uzun ve iri bamya
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu(veya galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
Kızartma için:
  • Sıvı yağ

Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bamyaların sap kısımlarını kesin ve tuzlu limonlu suda birkaç dakika bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün.
  3. Kâğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın.
  4. 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve mısır ununu koyun.
  5. Sırasıyla bamyaları önce una, sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
  6. Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.
  7. Sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.
Bamya Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt