Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı İçin Gereçler
- Buzluktan bamya (özellikle kavrulmamış çiğ bamya olmalı,ben yaz mevsiminde çiğ den koymuştum)
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 baş kuru soğan
- Az tuz(ben tuz atmadım salça tuzluydu)
- Limon
Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tencereye koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
- Bir yemek kaşığı salça ek edip biraz daha kavuralım.
- Daha sonra buzluktan çıkardığımız bamyamızı ek edip kaynar suyumuzu üzerine geçene kadar koyuyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Limonla servis ediyoruz.
Bende bamyayı sevmiyordum fakat bu türlü tadı daha hoş oluyor ve püf noktası da bamya yemeği pişerken içine yarım limon koyarsanız biraz da suyunu sıkarsanız o salyalanma biraz daha az olacaktır. Ayrıyeten lezzeti de hoş olacaktır gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz .
Pişmez demeyin pişiyor yazın çiğden koyarsanız bamyanız pişerken erimeyecektir ayrıyeten çiğ de kalmayacaktır tam kıvamında olacaktır şayet beğenirseniz devamlı yaparsınız beğenmezseniz siz bilirsiniz biz çok beğendik.
Öbür püf noktası ise bilhassa küçük bamya olması küçük bamyalar daha çabuk pişiyor çiğ bile koysanız dağılmıyor lezzetli oluyor taze oluyor.
Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı