Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak)

Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak)
0
22

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bamya-yemegi-bamyayi-sevmeyenler-bile-bayilacak.jpg

Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı İçin Gereçler

  • Buzluktan bamya (özellikle kavrulmamış çiğ bamya olmalı,ben yaz mevsiminde çiğ den koymuştum)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 baş kuru soğan
  • Az tuz(ben tuz atmadım salça tuzluydu)
Üzerine sıkmak için:
  • Limon

Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yağı tencereye koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Bir yemek kaşığı salça ek edip biraz daha kavuralım.
  3. Daha sonra buzluktan çıkardığımız bamyamızı ek edip kaynar suyumuzu üzerine geçene kadar koyuyoruz.
  4. Kapağını kapatıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Piştikten sonra altını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Limonla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Bende bamyayı sevmiyordum fakat bu türlü tadı daha hoş oluyor ve püf noktası da bamya yemeği pişerken içine yarım limon koyarsanız biraz da suyunu sıkarsanız o salyalanma biraz daha az olacaktır. Ayrıyeten lezzeti de hoş olacaktır gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz .

Pişmez demeyin pişiyor yazın çiğden koyarsanız bamyanız pişerken erimeyecektir ayrıyeten çiğ de kalmayacaktır tam kıvamında olacaktır şayet beğenirseniz devamlı yaparsınız beğenmezseniz siz bilirsiniz biz çok beğendik.

Öbür püf noktası ise bilhassa küçük bamya olması küçük bamyalar daha çabuk pişiyor çiğ bile koysanız dağılmıyor lezzetli oluyor taze oluyor.

Bamya Yemeği (Bamyayı Sevmeyenler Bile Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt