Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg bamya ( Yaz mevsiminde dondurucuya koymuş olduğum bamyayı kullandım)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yeterli ölçüde tuz ve karabiber
- 1/2 (yarım) adet limonun suyu
- 2 su bardağı ılık su
Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan küp formunda doğranmış olarak salçası ile yavaşça sotelenir.
- Üzerine bamya, tuz, limon suyu ve karabiber ek edilip kısık ateşte bamyalar sararan kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine suyu ek edilir kısık ateşte bamyalar dağılmadan suyu ile özleşene kadar pişirilir. Afiyetler olsun.