
Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo bamya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 soğan
- 500 gram kuşbaşı et
- 4 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu (Ekşi sevenler için bir yarım tatlı kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 litre su
Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bamyaların sapındaki uzun saçakları kesilir ve sapı da üçgen şekilde alınır büyük bamyalar 2 veya 3 e doğranır küçükler aynen bırakılır.
- Bamyayı ayıklayıp doğradıktan sonra bamyalar suda bir kez yıkanıp çıkarılır, soğanlar küçük bir şekilde doğranır yada robotta çekilir.
- Soğanlar zeytinyağında küçük doğranmış kuşbaşı etle birlikte kavrulur, salça eklenir ve kokusu çıkana kadar pişirilir, üzerine bamyalar eklenir ve bir kaç kez de bamyayla beraber kavrulur limon tuzu eklenir bamyanın sünmemesi için bu önemli bir detay.
- Baharatlar eklenir, üzerine suyu konur. Yarım saat pişirilir, düdüklüde pişirirseniz daha hızlı olur.