Banana Split Pastası Tanımı İçin Gereçler
Kek için: ( yuvarlak kelepçe kalıbı, 22cm )
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 400 gram ekşi krema
- 400 gram sıvı krema
- Vanilya özütü
- 8 tatlı k. krema sertleştirici
- 80 gram şeker ( yaklaşık 5 dolu yemek kaşığı )
- 100 gram rendelenmiş çikolata
- 3-4 adet olgun muz
- Kekin kesilmiş olan üst katmanının kırıntıları
- Rendelenmiş çikolata
Banana Split Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için evvel yumurtaları şeker, vanilya ve tuz ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Akabinde yoğurt ve sıvıyağ da ekleyelim.
- Un, kakao ve kabartma tozunu elekten geçirip ek edelim ve homojen kek hamuru elde edene kadar karıştıralım.
- Kek hamurunu kelepçeli kalıba dökelim ( 22cm çapında ).
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda 40-45 dakika kadar pişirelim.
- Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim ve kremasını hazırlayalım.
- Bunun için ekşi kremayı şeker ve vanilya ile biraz bekletelim buzdolapında ve akabinde çırpalım ki şekerle özleşsin.
- Dilerseniz pudra şekeri ekleyin erimesi daha kolay olur.
- Kremayı ve krema sertleştiriciyi de ek edip güzelce çırpalım ( krema sertleşene kadar ).
- Son olarak rendelemiş olduğumuz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
- Kekin üst tabanını biraz keselim tabanın daha düz olması ve üzerine kek kırıntıları serpebilmemiz için.
- Muzları bir parmak kalınlığında dilim halinde kesip kekin taban kısmına dizelim.
- Pasta kelepçesini kekin etrafına koyalım ve kremanın tamamını üzerine yayalım ve spatula ile düzleştirelim.
- Kek kırıntıları ve rendelenmiş çikolatayı da üzerine serpelim ve buzdolabına kaldıralım.
- En az 3 saat sonra kelepçeyi çıkarabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun❤.