Banik Köftesi (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta
Banik Köftesi (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına bulguru alarak yarım su bardağı kaynar suyla ıslatalım.
- 10 dakika kabarıp açılmasını bekliyelim.
- Üzerine kıyma rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyerek yoğuralım baharat miktarı isteğe bağlı.
- Arada elimizi suya batırarak yoğurursak güzel kıvam alır köftemiz.
- Cevizden büyük parçalar alarak yassılaştıralım.
- Çırpılmış yumurtaya batırarak iyi ısınmış orta ateşte kızartalım. Yemeğimiz servise hazır. Deneyenlere ve bize afiyet şifa olsun.