
Barbekü Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Marine için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı barbekü sosu
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım paket penne makarna
- 1 yemek kaşığı pesto sos
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı krema
- 1,5 litre su
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
Barbekü Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü jülyen formunda kesiyoruz.
- Kesmiş olduğumuz tavukları derin bir kasenin içerisine alıp üzerine zeytinyağ, süt, tuz ,karabiber pulbiber ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı streç sinema ile kaplayıp 4 saat buzdolabında marine ediyoruz.
- İri ve jülyen biçimde doğramış olduğumuz biberleri kızgın tavanın içerisinde az bir ölçü kavuruyoruz.
- Bu sırada kaynamış olan makarna suyuna bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekliyoruz.
- Üzerine penne makarnaları ek edip 12 dakika makarnaları haşlıyoruz.
- Kavrulan biberleri bir taban içerisine alıp kızgın tavaya mine etmiş olduğumuz tavukları ek ediyoruz.
- Tavuklar suyunu çekince kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavukların içerisine kavurmuş olduğumuz biberleri ek ediyoruz.
- Tavuklar kavrulurken makarnayı süzüyoruz.
- Makarna tenceresinin içerisine bir yemek kaşığı tereyağı, bir yemek kaşığı pesto sos ve üç yemek kaşığı kremayı ek edip su su bir taşım pişiriyoruz.
- Pişen sosun üzerine makarnaları ek edip karıştırıyoruz.
- Kavrulan biber ve tavukların üzerine üç yemek kaşığı ketçap üç yemek kaşığı barbekü sos unu ek edip 5 dakika bu sosla harmanlıyoruz.
- Yanında hoş bir salatayla tavuk ve makarnayı servis ediyoruz hepinize afiyet olsun.