Barbekü Sosu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram kemiksiz but eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 2 kaşık nişasta,
- 3 kaşık barbekü sos
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Barbekü Sosu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri uzun şeritler halinde doğruyoruz.
- Evvel sıvı yağı uygun bir tavaya alıp kızgın tavada yüksek ateşte tavukları kavuralım.
- Sonra orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tavuğumuz uygunca piştikten sonra soğan ve biberleri atıyoruz 5 dk kavuralım.
- 2 kaşık nişastayı 1 çay bardağı su ile karıştıralım ve yemeğin üzerine dökelim.
- 3 kaşık barbekü sosu ekleyelim.
- Tuz ve baharatları koyup orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Servise hazır.