Barbunya Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya fasulyesi
- 1 adet soğan
- 2 adet pırasa
- Tuz, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Barbunya Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fasulyeyi haşlayalım.
- Haşlanan fasulyeyi süzdürelim.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavuralım.
- Biraz kavurduktan sonra içine salça ve pırasayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Barbunyayı da ekleyip baharat ve tuzunu katarak kavuralım.
- Güzelce kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyip özleşmesini sağlayalım suyu hemen çekecektir zaten.
- Daha sonra altını kapatıp servis tabağına alıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .