Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 adet havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu karışık salça
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Sıvı yağ
Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı
- Soğanı çok minik doğrayalım.
- Sıvı yağ ile az şekerle karamelize olana kadar kavuralım.
- Akabinde küp doğranmış patates ve havuç ek edelim bu biçimde kavuralım.
- Salçayı ekleyelim, salçayla bu biçimde biraz daha kavuralım .
- Akabinde kaynar su ek edip bu formda havuç ve patateslerin pişmesini sağlayalım.
- Pişen havuç ve patateslerin üzerine barbunya ve baharatları da ek edip 15 dakika kısık ateşte lezzetlerinin birbirine geçmesini sağlayalım.
- Soğumaya bırakalım .