Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki
0
42

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
barbunya-pilaki.jpg

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates (küp küp doğranacak) ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet ince doğranmış patates
  • 1 adet ince formda doğranmış havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre)

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Barbunya geceden suya konularak ıslatılır.
  2. Sonraki gün tencereye alınıp, üzerine su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Dikkat edin ki hamur olmasın.
  3. Soğan küp küp doğranarak öbür bir tencereye alınarak, üzerine yarım su bardağı su ile pişirilir.
  4. Yumuşayan soğana yarım su bardağı zeytinyağı ek edilir. (ben zeytinyağlı yemekleri bu halde yapıyorum, yağ yanmıyor. )
  5. 1 dk kadar kavurduktan domates eklenip 1 dk kadar tekrar kavrulur.
  6. Kavrulan karışıma salça da eklenerek, salça ezilene kadar karıştırılır.
  7. Patates ve havuç eklenerek 4 dk kavrulur.
  8. Sarımsak eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  9. 2 su bardağı su eklenerek patates ve havuç yumuşamaya bırakılır. (burada mühlet vermiyorum, patatesin cinsine nazaran değişiyor. Sizler denetim ederek yapmalısınız. ).
  10. Sebzeler de yumusadiktan sonra barbunya eklenerek 1 su bardağı su ek edilir. Su kaynayınca altı kapatılarak dinlendirilir. (sizin patatesli ve havuç çok su cekmediyse ilave etmeyebilirsiniz suyu. ).
  11. Soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt