Barbunya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- ︎2 su bardağı barbunya
- ︎1-2 adet patates
- ︎1-2 adet havuç
- ︎1 adet soğan
- ︎2 diş sarımsak
- ︎1 yemek kaşığı salça
- ︎Sıvı yağ
- ︎1 çay kaşığı şeker
- ︎Kırmızı toz biber ve tuz
Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunlara üzerini geçene kadar su eklenir ve haşlanır (çok haşlamayın ki öteki sebzelerle de pişeceği için hamur olmasın ).
- Farklı bir tencerede soğan kavrulur ve içerisine sarımsak eklenir.
- Salça ve kırmızı biber eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Akabinde kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
- Hepsi biraz kavrulduktan sonra suyu süzülen barbunyalar eklenir.
- Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar suyu da eklenerek pişmeye bırakılır ve kaynayınca altı kırılarak pişirilir.
- Patates ve havuzları yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra dinlendirin.
Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı