bilgisayarci
FD Üye

Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuru barbunya
- Küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 su bardağı su
- 1 tane küp şeker
- Bir tutam karabiber
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 gece önceden ısladığımız barbunyalarımızı düdüklü tencerede 25 dk pişiriyoruz(dağılmamasına dikkat edin kontrollü pişirin).
- Soğanlarımızı, patatesi, havucumuzu ve sarımsağımızı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra salçamızı ve karabiberimizi ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Sırada barbunyalarımızı içine ekliyoruz ve 1 su bardağı suyumuzu ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatınız.
- 25 dk civarı tenceremizde piştikten sonra servise hazır.Herkese şimdiden afiyet olsun ????.