
Barbunyalı Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500g yeşil fasulye
- 300g barbunya
- 6 küçük boy domates
- 250g dana kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı kemik suyu (Olmasada olur)
- 1,5 su bardağı sıcak su (Kemik suyu koymayacaksanız 2, 5 su bardağı koyun)
- 1 çay kaşığı tuz
Barbunyalı Etli Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ alınır ve kuşbaşı et kavrulur.
- Yaklaşık 5 dk kadar eti kavurduktan sonra salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından fasulye ve barbunyalar eklenir ve 5 dk kadar kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış domatesler eklenir ve 3 dk kadar kavrulur.
- Ardından üzerine tuz, 1 bardak kemik suyu ve 1, 5 su bardağı sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve pişmeye bırakılır.
- Barbunya ve fasulyeler pişince ocağın altı kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.