Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bardak Tatlısı

Bardak Tatlısı
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bardak-tatlisi.jpg

Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için:
  • Çilek
  • Toz antep fıstık

Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, un ve şeker bir tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilir.
  2. Kaynayıp yoğunlaşınca ocak kapatılır ve tencerenin içine vanilya ve tereyağ eklenip çırpma teliyle daima karıştırılır.
  3. Türk kahve fincanları (12 tane) suyla çalkalanıp muhallebi fincanlara doldurulur.
  4. Ilıdıktan sonra en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmesi için bırakılır.
  5. Buzdolabından alınan fincan tatlısı el ile yavaşça çekilerek, gerekirse yavaşça tabanına vurularak fincandan çıkartılır.
  6. Daha sonra bir kaba çokça hindistan cevizi dökülür, tatlılar hindistan cevize bulanır.
  7. Üzerini çilekle ve antep fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt