Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nișasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Yarım paket krema
- 1,5 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vișne
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nișasta
- Kırılmış fındık içi
- Bir iki kol taze nane yaprağı
Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü, toz şekeri, unu, nișastayı ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
- İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alalım içine bir paket vanilya ve yarım paket krema bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip blendırla karıştıralım.
- Ayrı bir kapta vișne sosumuzu hazırlayalım küçük bir tencereye çekirdekleri ayrılmış vișne, nișasta, su,, ve toz şekeri ilave edip yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alalım blendırla karıştıralım.
- Servis bardaklarına birinci olarak beyaz muhallebiden iki yemek kaşığı koyalım.
- Daha sonra vișneli sostan iki yemek kaşığı ek edelim.
- Malzemeler bitene kadar süreç birebir üzerini süslemek için çekilmiş fındık içi taze nane yaprağı ve vişne ek edip bir iki saat buzdolabında bekletelim.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.