Toplanır toplanmaz tüketilmemesi gereken barut ağacı kabuklarının aslında insan sıhhatine inanılmaz yararlarının olduğunu biliyor muydunuz? Pekala barut ağacı kabuğunun yararları nelerdir? Barut ağacı kabuğunun çayı nasıl yapılır? Sizler için mide rahatsızlıklarını dindiren mucize barut ağacı kabuğunun yararlarını araştırdık. Haberin detayında barut ağacı kabuğuna dair merak edilen her şeyi bulabilirsiniz.
ilkbaharda soyulan yazın kurutulan barut ağacının kabukları münhasıran kış aylarında çayı yapılarak tüketilir. Ama barut ağacının iç kısmı zehirlidir. Bu yüzden bu kabuklar ağaçtan çıkarılınca iç kısımları güzelce temizlenir. Eski medeniyetler bu kabukları tütsü niyetine kullanmışlardır. Barut ağacının kabuklarının çıkardığı duman baş ağrısına, mide bulantısına ve uyku meselesine yeterli geldiği için bu formülü kullanırlarmış. Birtakım yörelerde bu kabuklara acı cehre ve akdiken denilir. Bilirkişiler bu kabuğun taze ile tüketilmemesi gerektiğini aksi halde önemli zehirlenmeye neden olabileceğini vurguluyor. Anavatanı Kuzey Afrika olan barut ağacı cehrigiller ailesine aittir. Ağaç tipinde olmasına karşın çok büyümez. Bu ağaçta eriğe misal meyveler bulunur. Yapraklarından ağaç kabuklarına kadar yararı vardır. Mayıs ve Haziran aylarında rahatlıkla yetişir. Ağacın kabukları mide ağrılarında alternatif tıpta kullanılan güçlü bir ilaçtır. Çok yavaş büyüyen bir ağaç çeşidi olduğundan son yıllarda himaye altında alındı. İçeriğinde Antraglikozidler, tanen, saponin, acı hususlar, şekerli komponentler, elma asidi, frangul asidi, glikofrangulin üzere güçlü bileşenler bulunur. Kabuklar taze tüketildiğinden tam bir zehir tesiri gösterir. Bu yüzden toplanıp kurutulur. Bir yıl sonra tüketilir. Alternatif tıp mütehassısları tüketilmeden 6 saat evvel sıcak suda bekletilmesini daha sonra 10 dakika kaynatılıp süzülerek içilmesini öneriyor. Başkaca yemeklerden evvel tüketildiğinde sindirime yararı daha ziyade olur.
BARUT AĞACI KABUĞUNUN YARARLARI NELERDİR?
- Makat ortamında oluşan basurun doğal ilacıdır.
- Sindirimi düzenleyerek kabızlık riskini azaltır.
- Çıban ve kesik tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır.
- Karaciğerin zarının yenilenmesini destekler hane tıpkı devranda zararlı toksinlerden arınmasını destekler.
- Parazitlerin oluşumunu engelleyerek bağırsak sıhhatini korur. Ayrıyeten gaz ve şişliği mahzurlar.
- Antispazmodik tesiri olan bu kabukların kaslarda oluşan spazmları hafifletir.
- Zehirlenmelere karşı tesirli bir ilaçtır. Tıpkı devirde kusturucu tesiri sayesinde
- Kan dolaşımını dengeleyerek damar tıkanıklığını ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
- Dalak organının sıkıntısız çalışmasını desteklerken safra salgılamaya da yardımcı olur.
- Tere otunun metabolizmayı hızlandırdığı kadar tesiri vardır.
BARUT AĞACI KABUĞUNUN ÇAYI NASIL YAPILIR?
Kabuklar en az bir yıl bekletilmelidir. Daha sonra uygunca yıkanıp 10 dakika kaynatılıp o denli tüketilmelidir. Süzüldükten sonra günde üç kere yemeklerden evvel bir çay bardağı kadar tüketilmelidir. Hazırlanan su tıpkı hengamda pansuman ve tonik olarak da kullanılabilir. Bağırsakları süratli çalışanların tüketmemesi gerekir.