Baş Etli Pilav Tarifi
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
25 corba kaşığı tuz
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 corba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (kucuk kupler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 cay kaşığı tuz
taze cekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci pilav icin hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkac dakika, soğanlar pembeleşmeye yuz tutuncaya kadar pişirin Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar cekinceye kadar pişirmeye devam edin
Tuz ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Etler pişme suyunu cekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Yaklaşık 1820 dakika, ağır ateşte, pirinc etsuyunu tamamen cekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten sonra onceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
imagesbasetlipilavtarifiresimli5ad41ddf6cea2
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
25 corba kaşığı tuz
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 corba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (kucuk kupler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 cay kaşığı tuz
taze cekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci pilav icin hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkac dakika, soğanlar pembeleşmeye yuz tutuncaya kadar pişirin Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar cekinceye kadar pişirmeye devam edin
Tuz ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Etler pişme suyunu cekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Yaklaşık 1820 dakika, ağır ateşte, pirinc etsuyunu tamamen cekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten sonra onceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
imagesbasetlipilavtarifiresimli5ad41ddf6cea2