Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baş Etli Pilav Tarifi Resimli

Baş Etli Pilav Tarifi Resimli
0
67

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Baş Etli Pilav Tarifi
Resimli Baş Etli Pilav Tarifi
Baş Etli Pilav Yapılışı

Malzemeler
2 su bardağı pirinc
25 corba kaşığı tuz
2 45 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 corba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (kucuk kupler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 cay kaşığı tuz
taze cekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Pirinci pilav icin hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın

Bir tencereye margarini koyup, eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkac dakika, soğanlar pembeleşmeye yuz tutuncaya kadar pişirin Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar cekinceye kadar pişirmeye devam edin

Tuz ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin Ateşi kısın Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Etler pişme suyunu cekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Yaklaşık 1820 dakika, ağır ateşte, pirinc etsuyunu tamamen cekinceye kadar pişirin

Etli pilavı demlendirdikten sonra onceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın

imagesbasetlipilavtarifiresimli5ad41ddf6cea2
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt