nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Basalla Adıyaman yöresine ait bir yemek türüdür
Basalla Yapımak İçin Gerekli Olan Malzemeler;
Bir kg kuzu kuşbaşı
İki su bardağı ince köftelik bulgur
Bir su bardağı nohut
Bir yemek yemek kaşığı biber salçası
Bir adet kuru soğan
Bir adet yumurta
Üç yemek kaşığı un
Üç yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı nane
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuzlu
Basalla Yemeğinin Yapılışı Şöyledir;
Ilk Önce yapılması gereken şey bir kadeh suyla bulguru nemlendirmek olackatırSonrasında bulguru bu şekilde 10 dakika bekletip efendice yoğurun Su ile ıslattığımız bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekliyoruzAra sıra ellerinizi su ile ıslatarak yumuşak bir şekilde hamur yoğurun
Hazırladığımız bu hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin Bütün bulgurlu hamuru benzer şekilde yapın ve bir kenarda bekletin
sonradan bir tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Etin suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavrulması gerekiyor Ardından nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuzlu ve 8 kadeh su koyup, kısık ateşte 50 dakika bu şekilde pişirmeye bırakınSon olarak kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleride atıyoruzYemeğin suyu azalmışsa sıcak su ek edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten daha sonra da sıcak servis yapabilirizi
Afiyet Olsun *
Basalla Yapımak İçin Gerekli Olan Malzemeler;
Bir kg kuzu kuşbaşı
İki su bardağı ince köftelik bulgur
Bir su bardağı nohut
Bir yemek yemek kaşığı biber salçası
Bir adet kuru soğan
Bir adet yumurta
Üç yemek kaşığı un
Üç yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı nane
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuzlu
Basalla Yemeğinin Yapılışı Şöyledir;
Ilk Önce yapılması gereken şey bir kadeh suyla bulguru nemlendirmek olackatırSonrasında bulguru bu şekilde 10 dakika bekletip efendice yoğurun Su ile ıslattığımız bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekliyoruzAra sıra ellerinizi su ile ıslatarak yumuşak bir şekilde hamur yoğurun
Hazırladığımız bu hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin Bütün bulgurlu hamuru benzer şekilde yapın ve bir kenarda bekletin
sonradan bir tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun Etin suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavrulması gerekiyor Ardından nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuzlu ve 8 kadeh su koyup, kısık ateşte 50 dakika bu şekilde pişirmeye bırakınSon olarak kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleride atıyoruzYemeğin suyu azalmışsa sıcak su ek edebilirsiniz 20 dakika pişirdikten daha sonra da sıcak servis yapabilirizi
Afiyet Olsun *