elektronikci
FD Üye
Başamel Soslu Kıymalı Rulo Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- Maydanoz
- Karabiber tuz pulbiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- Tuz karabiber kekik kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Kara biber
- Kaşar rendesi
Başamel Soslu Kıymalı Rulo Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi rendeliyoruz suyunu sıkıp bir kaba döküyoruz.
- İçine bir kase kaşar peyniri ,2 yumurtayı ,maydanozu ve baharatları döküp harmanlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kare tepsimize yayıyoruz ne ince ne kalın yayalım ortası olsun.
- 200 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Patates pişerken çabucak kıyma harcı malzemelerimize geçelim.
- Soğanı ,biberi ,domatesi küp küp doğrayalım geniş bir tavada sıvı yağını ve kıymayı pişirelim.
- Ardından soğanı ve biberi ekleyelim biraz kavurduktan sonra salçamızı koyalım. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domates ve baharatları da koyup bi tıp daha döndürelim.
- Sonra suyunu döküp pişmeye bırakalım.
- Tepsimizi fırından alalım.
- Üzerine kıymayı yerleştirelim rulo yapalım sıcakken yapılması daha düzgündür.
- Beşamel sosuna geçelim. Tereyağını eritip unu koyalım biraz çevirdikten sonra süt ve karabiberi ekleyelim koyu kıvam alınca ocaktan alalım.
- Rulo patatesimize eşit formda sürelim.
- Üzerine kaşar peyniri serpip bir 10 dakika kadar tekrar fırına sürelim.
- Üzeri kızarınca kaşarın fırından alalım orta sıcaklıktayken keselim çok sıcak katıca dağılıyor zira şimdiden afiyet olsun deneyenlere ????.