Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı başbaşı bulgur-yıkanmış süzülmüş
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet ortaboy kurusoğan- yemeklik küçük doğranmış
- 2 adet çarliston biber-küçük doğranmış
- 1 adet domates-kabukları soyulmuş, küçük doğranmış
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağ ile soğanlar+biberler 5 dakika kavrulur.
- Salça, karabiber, zerdeçal ilave edilip 5 dakika karıştırılır.
- Başbaşı bulgur ilave edilip 5 dakika daha kavrulup içine 2, 5 bardak sıcak su konur.
- Güzelce karıştırılıp tencere kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte 20 dk. suyu azalıp kuşgözü kabarcıkları olana kadar kaynatılıp ocak kapatılır.20 dk. Demlenir. Yoğurtla güzel gidiyor????afiyetler olsun.