Başemal Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket fırın makarna
- Su ( haşlamak için)
- Tuz
- Kaşar peyniri rendesi ( üzeri için)
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Başemal Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarna için geniş bir tencereye su konur.
- Kaynayan suya 2 tatlı kaşığı su atılır ve makarnalar bütün biçimde konur, haşlanan makarnalar süzülür.
- Makarnayı başladığımız tencere ocağa alınır yağ eklenir eriyince un eklenir ve kavrulur.
- Kavrulunca süt eklenir ve çırpma teliyle topaklanmaması için güzelce karıştırılır.
- İçine tuz ve karabiber eklenir. Kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırılır.
- Ocaktan alınınca içine 1 avuç kaşar peyniri eklenir ve karıştırılır.
- Sos içine süzülen makarnalar konur.
- Sos makarnanın her yerine gelecek halde güzelce karıştırılır ve tepsiye dökülür.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirilir.
- Sonra çıkarılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirilir fırına verilir kaşar eriyip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
- Fırından çıkan makarna sıcaklığı çıkınca servis yapılır.