
Kolay Ancak Çok Lezzetli Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı kıyma ( gram olarak bilmiyorum lakin kestirimi 300 gram vardır )
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (kullandım domates salçasında olur)
- Tuz
- Sıvıyağ
Kolay Lakin Çok Lezzetli Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Kuru soğanı minim minik doğrayalım tenceremize sıvı yağımızı ekleyip içine soğanları atıp kavuralım.
- Soğanlar kavrulun da içine kıymamızı koyalım tekrardan kıyma pişene kadar kavuralım.
- Kıyma ve soğan pisince içine salçamızı atalım ve tekrar kavuralım.
- Hepsi kavrulunca uygunca yıkayıp doğradığımız ıspanakları tavamıza koyalım ????ama katiyetle karıştırmıyoruz ve su koymuyoruz kapağını kapatıp kendi suyunu salmasını bekleyelim .
- Biraz piştikten sonra içine pirinçlerimizi serpiştirelim 5 dk daha bu türlü pissin.
- Pirinçler biraz pisince içine tuzunu atalım tuzunu fazla atmayın zira ıspanak çok çabuk küçülen zerzevat birinci basta çokmuş üzere gözüktüğü için tuzu biraz fazla atabiliriz o yüzden en son altını kapatmaya yakın katıyoruz ve karıştırıyoruz.
Afiyet olsun hepinize ????.