Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Basit Malzemeli Borcam Pastası

Basit Malzemeli Borcam Pastası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
basit-malzemeli-borcam-pastasi.jpg

Basit Materyalli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler


Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Kakaolu hamur tabanı için;
  • 25 gram yumuşak margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5- 3 su bardağı ortası un
  • 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı sos için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata
Üzerine elemek için;
  • Kakao

Basit Gereçli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz. Vanilya ve margarin hariç öteki gereçleri tencereye alıp, çırpıcıyla daima karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp margarin ve vanilyasını ekleyip ılımaya bırakıyoruz. Beklerken kabuk bağlamaması için orta ara karıştırırsanız uygun olur.
  3. Kakaolu taban için un ve kabartma tozu hariç, bütün gereçler karıştırılır. Kabartma tozu ve azar azar un ek edilerek hamur yoğurulur çok kolay yoğurulan yumuşak bir hamur. 2,5 ile 3 su bardağı ortası un kullanılabilir.
  4. Hazırladığımız hamur yağladığımız borcama eşit bir halde ve kenarları hafif yüksek olacak halde yerleştirilir.
  5. Pişerken istikrarsız kabarmaması için çatalla her yerine delikler açılır. Ilıyan muhallebi tekrar mikserden geçirerek hamurun üzerine yayılır ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  6. Pasta pişerken çikolata sos hazırlanır. Bunun için süt, nişasta ve şeker tencereye alınıp, çırpıcı ile karıştırılarak kaynatılır.
  7. Ocaktan alınarak üzerine çikolataları ek edilir ılınmaya bırakılır ve yeniden sosta kabuk bağlamaması için pasta pişip ılıyana kadar orta ara karıştırılır
  8. . Bu çikolata sos çok lezzetli bir sos arkadaşlar. Her türlü pastanızın üzerinde kullanabilirsiniz tavsiye ederim.
  9. Ilıyan pastanın üzerine mikserden geçirdiğimiz çikolata sos yayılır en az 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben üzerine kakao eledim. Denemek isteyenler afiyet olsun şimdiden????.
Basit Gereçli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt