Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz ya da fıstık
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su (250ml)
- 1 kaç damla limon
Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kadayıfları elinizle didikleyin.
- Üzerine erimiş olan tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Birazda bu türlü kadayıfı didikleyin. İki eşit modüle bölün.
- Birazını yağlamış olduğunuz tepsiye yayın. Ve bir bardağın altı ile baskı yapın.
- Ortasına cevizi dökün.
- Akabinde ikinci kat kadayıfını yerleştirin.
- Tepsinizden biraz daha küçük bir tepsiyle üzerine tekrar baskı yapın ( düz olması için).
- Sonra 180° derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
- Sonra tıpkı eşit bir tepsiye zıt çevirin(kadayıfı).
- Ilık olan şerbeti sıcak olan kadayıfa dökün. Katiyetle üzerini örtmeyin. (yoksa çıtırlığını kaybeder. )
- Benim tepsimin çapı 40cm. Afiyet şeker olsun .