Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Basmati Pirinçli Sebze Yemeği

Basmati Pirinçli Sebze Yemeği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
basmati-pirincli-sebze-yemegi.jpg

Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yemek kaşığı basmati pirinç
  • Yarım kabak
  • Yarım kapya biber
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde bal kabağı dilimi
  • 2 küp ilikli kemik suyu
  • Zeytinyağı
  • Kuru nane

Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabağın kabuğunu soyup minik küpler biçiminde doğruyoruz. Daha sonra kapya biber ve bal kabağını da minik doğradıktan sonra zerzevatları süzgeçte bir ortaya getirip buharda pişiriyoruz.
  2. Öbür yandan öteki bir tencerede ısıttığımız 1 su bardağı suya pirinci ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Pişen zerzevatları, öbür tarafta pişmekte olan pirince ekleyip tenceremize 2 küp ilik suyunu ekliyoruz.
  4. Üzerine nane serptikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Not: Bebeğiniz şimdi taneli yemek yiyemiyorsa blenderdan geçirerek de verebilirsiniz. Alerjisi olanlar için ayrıyeten dikkat gerekmektedir. Afiyet olsun ????.

Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt