
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı İçin Gereçler
Pilav için:
- 2 su bardağı basmati pirinç (baldo pirinç de olur
)
- 1 isim. çubuk tarçın
- 1 tutam safran ( isteğe bağlı )
- 1 tatlı kaş. tuz (pilav piştikten sonra içine isteğe bağlı olarak iri kıyılmış badem modülleri ekleyebilirsiniz)
- 500 gr. tavuk göğsü
- 5 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağına yakın zeytinyağ
- 1 yemek kaş. domates salçası
- Gereğince tuz ( damak zevkinize nazaran )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı Yapılışı
- Evvel pilavımızı hazırlayalım. Derin bir tencereye pirincimizi, çubuk tarçınımızı, 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ve bir tutam safranımızı koyuyoruz.
- Üzerini 3, 4 parmak geçecek kadar su ekleyip güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Uygunca piştikten sonra pirincimizi süzüp içindeki tarçınımızı çıkarıp badem modüllerini ekleyip kenara alıyoruz
.
- Başka tarafta tavuklarımızı kuşbaşından küçük, soğanlarımızı da ince olarak doğruyoruz.
- Tavamıza zeytinyağı döküp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlarımız kendini hafif bıraktığında tavuklarımızı ekleyip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçasını, baharatlarını katıp birbirine tatların geçmesini sağlıyoruz.
- En son suyu ek edip bir 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Büryanimizi pişireceğimiz tenceremizin tabanını ve kenarlarını güzelce tereyağıyla yağlıyoruz.
- Pilavımızın yarısını döküp uygunca yayıyoruz. Üzerine tavuklu harcımızı ekleyip pilavı kaplayacak halde dağıtıyoruz.
- En son kata yeniden pilavımızı ekliyoruz. Güzelce düzleyip üzerine bi kaç kesim tereyağı koyuyoruz.
- Kapağını kapatıp hafif ateşte bir 10 dakika kadar pişiriyoruz.
️çok tutmayalım yoksa tabanını yakarız
.
- Servis yapacağımız tepsimize tenceremizi karşıt döndürerek pilavımızı döküyoruz.