teknolojiuzmani
FD Üye
Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı pekmez ( isteğe göre artırılıp eksiltilebilir)
- Süslemek için ceviz
Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu pişereceğiniz tencereye ekleyip içerisine 3 yemek kaşığı nişastayı ekliyoruz.
- Nişastayı önce suda açıyoruz. Sonrasında pekmezi ekleyip ocağa alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz. Puding benzeri bir kıvamı olacak.
- Göz göz olduktan sonra sunum kasenize koyup, ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.