Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bat (Tokat Usulü)

Bat (Tokat Usulü)
0
164

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bat (Tokat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 küçük demet yeşil soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber ️
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane (varsa taze nane)
  • 10 yaprak fesleğen
  • Tuz, karabiber,pul biber ️
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • Birlikte yemek için asma yaprağı
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ️
  • 2 adet limon suyu
  • 2 bardak sıcak su

Bat (Tokat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimeği bu gün evvelce ıslatıp kara suyunu süzelim, yıkayalım ve üç bardak kadar su ile haşlayalım. ( elimizde iki bardak haşlanmış mercimek olmalı)
  2. Sıcakken ve biraz suluyken bulguru ekleyelim.
  3. Tencerenin ağzını kapatalım.
  4. Diğer taraftan bütün yeşilleri ve domatesi ince doğrayalım.
  5. Şişen bulgurlu mercimek karışımına ekleyelim.
  6. Baharatlarını koyalım.
  7. Sosunu hazırlayalım, üzerine dökelim, karıştıralım.
  8. Kırılmış cevizleri ek edelim.
  9. Salata çok kuru olmamalı.
  10. Asma yaprakları ile ikram edelim.
( bu salata tokat yöresinde, yaprağa birer kaşık koyarak yenir).

Afiyet olsun.

????????????????????????????

Bat (Tokat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tokat Bat Yemeği Tanımı İçin Gereçler 1 kase yeşil mercimek2 adet domates1 adet  kuru soğanYeşil soğan2 yemek kaşığı salça (biber, domates fark etmez)1 çay bardağı ince bulgurMaydanozDereotuReyhanPulbiberTuz Tokat Bat Yemeği Tanımı Yapılışı Birinci olarak tencereye yeşil mercimeği koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tokat Usulü Bat Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo mercimek *2 avuç düğün *Maydanoz *Dereotu *Yeşil Doğan *Nane *1 Domates *Ceviz *2 yemek kaşığı salça *1 yemek kaşığı pul biber *Karabiber Tokat Usulü Bat Tarifi Yapılışı Mercimekleri pişirdikten sonra içine iki avuç düğü (ince bulgur)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Tokat Usulü Bat Tarifi İçin Malzemeler *1 kase nohut *1 kase kuru fasulye *1 kase yeşil mercimek *1 silme kase kırık yarma (marketlerde bulabilirisiniz) *2 büyük boy kuru soğan *1 demet dereotu *1 demet maydanoz *810 dal taze soğan *2 yemek kaşığı pul biber (isteğinize göre azaltabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Tokat Usulü Kısır (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı kısırlık bulgur (Ben köy bulguru kullandım)3-4 adet orta boy soğan1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı3 yemek kaşığı dolusu domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı dolusu tuzGöz kararı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Bat (Yöresel Tokat Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *56 çay bardağı yeşil mercimek *1 çay bardağı ince bulgur *2 yemek kaşığı salça *Maydanoz *Dereotu *Reyhan Bat (Yöresel Tokat Usulü) Tarifi Yapılışı Mercimek haşlanır sora içine ince bulgur ilave edilir Soğuyunca salça ve yeşillikler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt