Çalışma, Omega 6 yağ asitlerini ve münhasıran linoleik asidi, hamilelik sırasında birçok sorunun baş faktörü olarak görüyor. Omega 3 yağ asitlerinin daha yüksek bulunduğu kimi diyetlerin tersine tipik bir garp tipi beslenme, Omega 6 yağları ve münhasıran yemek pişirmek için kullanılan yağlar ve patates cipsi üzere kızartılmış yiyeceklerde bulunan linoleik asitler hayli yüksek.
Omega 6 yağ asitleri sıhhat için kıymetli olsa da bunların şiddetli tüketimi, iltihabın gelişmesine ve devirle kronik iltihaptan kaynaklanan sıhhat dertlerine yol açabilir. Kimi araştırmalar sonucunda mütehassıslar, sıhhat açısından ülkü olanın Omega 3 ve düşük ölçüde Omega 6 bulunduran beslenme tipleri olduğuna dikkat çekti.
Eksperler bu araştırmaları linoleik asit açısından yüksek bir beslenme tipi uygulanan gebe sıçanlar üzerinde yaptılar. Gebe sıçanların yanı sıra bebeklerin karaciğer inflamatuar proteinlerini, leptin hormon seviyelerini ve kolestrol seviyelerinin gelişimini de incelemişlerdir. Bu beslenme tipi, linoleik asit bakımından yüksek insan diyetlerinde ortaya çıkma eğiliminde olan yağ, tuz, şeker seviyelerini aratmadı.
Çalışmaya nazaran sonuçlar, inflamatuar protein konsantrasyonlarındaki değişikliklerin yanı sıra, fetal büyüme ve gelişmeyi potansiyel olarak düzenleyen bir hormondaki değişimler ve hamilelik sırasında uterus kasılmalarına neden olabilecek bir proteinin seviyesindeki değişimler oldu.
Bu sonuçların kişiler için de makbul olup olmadığını belirlemek için ek araştırmalar gerekse bile uzmanlar, denetimli bir halde düşük seviyede Omega 6 içeren beslenmeler yapılmasının gebe hatunlar için daha yararlı olduğunu öne sürüyor.